top of page

Kv de brink start het nieuwe seizoen met puntenverlies


Het nieuwe klootschiet seizoen is voor KV de Brink afgelopen zondag weer gestart. Zo mochten ze op eigen baan beginnen tegen Lemselo. Echter kon de Brink niet met volle kracht van start gaan wegens een aantal blessures. Hierdoor bleek het een lastige wedstrijd te worden voor de Brink

               De eerste periode begon goed, Lemselo nam vanaf het begin van de periode de initiële voorsprong maar door goed schieten van de Brink konden ze het gat dichten en uiteindelijk een comfortabele voorsprong pakken. Door een minder schot van de mannen uit Oldenzaal had de Brink de mogelijkheid om nog grotere stappen in de voorsprong te maken. Echter helaas voor de Brink ging het schot niet goed en ging hij links de wal in. Nog geen man over boord, voorsprong nog steeds een kleine 15 meter. Toen was het moment om naar de laatste bocht te schieten, altijd een belangrijk schot op de Brink baan. Met het schot wat Lemselo produceerde kwamen ze de bocht door, maar normaal gesproken zal de schutter van de Brink ook simpel de bocht door moeten komen. Echter met het aanlopen schoot er iets in het been, waardoor de afzet werd gecomprimeerd en het schot een afzwaaier naar rechts had en deze de bloemen in belandde. Hierdoor met nog 2 schoten te gaan kon de Brink niks anders dan recht door de mais in schieten en het laatste schot maar uit schieten, want Lemselo kon gewoon rechtuit naar beneden schieten. 0-1 voor Lemselo.

               De tweede periode moest er een gedwongen wissel plaats vinden waar 1 geblesseerde het veld verliet voor een andere. Echter hoeft de Brink de moed nog niet op te geven. De van de jeugd overgekomen Bill Kottink had een fantastisch losschot waardoor de Brink een grote voorsprong vanaf het begin pakte van zo’n 20 meter. Deze werd gedurende de periode uitgebreid en halverwege lag de brink zelfs met bijna een schot voor, waar de Brink al bij de tweede bocht van de baan lag, moest Lemselo nog aanzetten vanaf de weg. Ze kwamen er nog maar net bij, waardoor de Brink een heel groot aandeel in het punt heeft. Helaas met nog 3 schoten te gaan ging het mis. Dit schot belandde op zelfde wijze als in de eerste periode in de bloemen waardoor de Brink weer zo’n 20 meter voor de bocht lag. Lemselo schoot wel de bocht door dus in principe zal het hele schot eruit zijn gegooid. Wanneer de schutter van de Brink dan de kloot ook nog te scherp aanzet in de bocht en het meter paaltje raakt is de hele voorsprong omgezet in een achterstand van een goede 15 meter. Deze achterstand kon met het laatste schot helaas niet teruggedraaid worden. Ook het 2e punt is voor de mannen uit Oldenzaal.

               De laatste periode begon wat meer gelijk op. De teams lagen steeds dicht bij elkaar en vanaf het losschot was het verschil niet meer dan 5 meter. Dit mede door de blessure van een van de schutters die maar uit stand is gaan gooien. Als ook Lemselo dan geen schot laat zitten en goed door blijft gooien is het voor de Brink lastig om bij te blijven. Dit bleef een beetje de hele periode het beeld. De Brink had een goed schot, maar Lemselo schoot beter waardoor ze de voorsprong bleven vergroten. Uiteindelijk gebeurde er in deze periode niet heel veel bijzonders waardoor de Brink helaas ook het derde punt aan Lemselo mee moest geven.

               Een matig begin van het seizoen voor de Brink. Er is nog geen man over boord, het seizoen is nog lang. Volgende zondag (15/09) mag de Brink het opnemen tegen Oud Ootmarsum. Als iedereen dan weer 100% fit is kan de Brink weer aanzetten voor het kampioenschap!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page